İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Sinvar’ın öldüğünü doğrularken, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) de Gazze’deki operasyonlar sırasında “3 teröristin etkisiz hale getirildiğini” duyurdu. IDF, operasyon sırasında öldürülenler arasında Sinvar’ın olup olmadığının henüz netlik kazanmadığını belirtti. Ayrıca, saldırının gerçekleştirildiği alanda rehinelerin bulunduğuna dair bir ize rastlanmadığı vurgulandı.

Bu gelişmelerin ardından Hamas da beklenen açıklamayı yaparak, Sinvar’ın ölmüş olabileceğine dair sinyaller aldıklarını ifade etti.İsrail'in bu çıkışının ardından Hamas'tan da beklenen açıklama geldi. Hamas kaynakları "Sinvar'ın ölmüş olabileceğine ilişkin sinyaller var" ifadelerini kullandı.

İsrail basınında yer alan haberlerde, son aylarda Sinvar’ın saklandığından şüphelenilen tünellerin bombalandığı ve İsrail’in Sinvar’a Gazze’den güvenli çıkış teklifinde bulunduğu iddiaları da yer aldı.

Kuzey Kore'den Güney Kore ile bağlantı yollarına patlayıcı müdahale: Güney Kore'den uyarı ateşi Kuzey Kore'den Güney Kore ile bağlantı yollarına patlayıcı müdahale: Güney Kore'den uyarı ateşi

İsmail Haniye'nin ardından Hamas'ın siyasi liderliğine getirilen Yahya Sinvar, 7 Ekim 2023'teki İsrail saldırısının ana planlayıcılarından biri olarak biliniyordu. Bu nedenle Sinvar, İsrail'in hedefleri arasında yer almıştı. İsrail basınında çıkan haberler ve Hamas’tan gelen açıklamalar, Sinvar’ın öldürülmüş olabileceğine dair şüpheleri artırdı.

Editör: Nehir Durdağı