İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde 22 gün süren saldırılar sırasında, Tel Aviv tarafından "insani bölge" olarak ilan edilen bölgeye su sağlayan ana hatları yıktı. Gazze Sivil Savunma Tedarik ve Ekipman Müdürü Muhammed el-Mugayyir'in yaptığı açıklamaya göre, İsrail'in sabah saatlerinde çekildiği Han Yunus'ta, 10 Filistinlinin cesedi bulundu.

Gazze’de son 10 günde 321 kişi yaşamını yitirdi! Gazze’de son 10 günde 321 kişi yaşamını yitirdi!

İsrail ordusunun geri çekilmesinin ardından, bölgede altyapı, konutlar, hayati binalar ve yollarda büyük çapta bir tahribat ortaya çıktı. Mugayyir, "İsrail ordusu, saldırıları sırasında insani olduğunu iddia ettiği bölgelerde halka su sağlayan ana su hatlarını yok etti." ifadelerini kullandı. Sivil savunma ekipleri, enkaz altındaki kayıpları arama çalışmalarını sürdürürken, yol ve caddelerde de arama kurtarma faaliyetlerine devam ediyor.

İsrail güçleri, 8 Ağustos'ta Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde geniş bir alanın boşaltılmasını istemiş ve 9 Ağustos'ta bu bölgede saldırıları başlatmıştı. Ordu birlikleri, üç hafta boyunca Han Yunus başta olmak üzere Gazze'nin birçok bölgesinde Filistinlilerin evlerini ve yerlerinden edilmiş kişilerin çadırlarını hava ve topçu saldırılarıyla hedef aldı. Bu saldırılarda çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail ordusu, 22 gün süren saldırıların ardından, sabah saatlerinde Han Yunus'un doğusundaki nüfuz ettiği bölgelerden çekildiğini açıkladı. Ancak çekilmenin ardından geride büyük bir yıkım bıraktığı görülüyor.

Editör: Nehir Durdağı