İsrail ordusunun Batı Şeria'daki yıkıcı operasyonları devam ederken, 16 yaşındaki Filistinli Lujain Musleh, evinin penceresinden dışarı bakarken bir İsrail keskin nişancısı tarafından başından vurularak öldürüldü. İsrail ordusu, askerlerin "kendilerini gözlemleyen bir şüpheliye ateş açtığını" öne sürerken, Lujain'in babası acılı bir şekilde kızının sadece pencereden baktığını, çatıya çıkmadığını, taş atmadığını ve silah taşımadığını belirtti.

Myanmar’da Yagi Tayfunu felaketi: Ölü sayısı 113'e yükseldi, 64 kişi kayıp Myanmar’da Yagi Tayfunu felaketi: Ölü sayısı 113'e yükseldi, 64 kişi kayıp

Filistin'deki Durum Kötüleşiyor

İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki operasyonları, bölgede büyük bir yıkıma neden oluyor. Özellikle Cenin çevresindeki operasyonlarda altyapıya büyük zarar verildiği ve şehirde su, kanalizasyon, elektrik gibi temel hizmetlerin kesildiği bildiriliyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in operasyonları sırasında 30 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve bunların arasında çok sayıda çocuğun bulunduğunu açıkladı.

Editör: Sinan Saygı