Arkeologlar, Çin'de dünyanın en eski peynirini keşfetti Arkeologlar, Çin'de dünyanın en eski peynirini keşfetti

Filistin ve Lübnan'da soykırım saldırılarını sürdüren İsrail, hedefini kuzeye doğru genişletiyor. Suriye devlet haber ajansı SANA, İsrail'in bugün erken saatlerde Şam kırsalında Suriye- Lübnan sınırındaki bir askeri bölgeyi hedef alan saldırısında 5 Suriye askerinin öldüğünü duyurdu.

Hizbullah ile 8 Ekim'den beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre; şiddetlenen hava saldırılarında 748 kişi ölürken, bombardıman nedeniyle ülke içerisinde yaklaşık 150 bin kişi yerinden oldu. Hizbullah'ın Esad yönetimini desteklediği biliniyor.

Saldırı, İsrail ordusunun "Hizbullah tarafından Suriye'den Lübnan'daki Hizbullah'a silah aktarmak için kullanılan Suriye-Lübnan sınırındaki altyapıyı" vurduğunu açıklamasından bir gün sonra gerçekleşti. Suriye Savunma Bakanlığı, saldırıya ilişkin "Düşman İsrail, Suriye-Lübnan sınırındaki Kfar Yabus yakınlarındaki askeri mevzilerimizden birine hava saldırısı düzenledi" dedi.

"SALDIRILAR ARTACAK"

İsrail Savunma Bakanı, son günlerde roketli saldırıların hedefi olan Safed kentini ziyareti sırasında İsrail'in Hizbullah'a yönelik saldırıların arttıracağını ifade etti.Gallant, "Kuzeydeki şehre güvenliği getirmek ve tahliye edilenleri güvenli bir şekilde evlerine döndürmek için planladığımız bu çabayı artırarak sürdüreceğiz" dedi.

Editör: İrem Nur Kaya