İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'na hava saldırıları düzenleyerek Filistinli sivillere yönelik yeni bir katliama imza attı. Filistin hükümetinden yapılan açıklamaya göre, saldırılarda en az 33 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi ise yaralandı. Ölenler arasında 21 kadın ve çocuk bulunuyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun evine İHA saldırısı düzenlendi! İsrail Başbakanı Netanyahu'nun evine İHA saldırısı düzenlendi!

 Saldırının ardından yaralıların bazıları ağır durumda olduğu için ölü sayısının artabileceği belirtiliyor. Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Sivil yerleşim alanlarını hedef alan bu saldırılar, bölgede yaşanan insani krizi daha da derinleştiriyor.

Gazze'de Artan Şiddet

 İsrail'in Filistinli sivillere yönelik saldırılarında son haftalarda büyük bir artış gözlemleniyor. Cibaliye Mülteci Kampı'na yönelik bu saldırı, bölgedeki şiddetin ve sivil kayıpların devam ettiğini gözler önüne seriyor. Özellikle kadın ve çocukların da hedef alınması, saldırının insani boyutunu daha da vahim hale getiriyor.

Uluslararası Tepkiler ve Yardım Çalışmaları

 Saldırı sonrası Filistin'de uluslararası toplumun harekete geçmesi çağrıları yinelendi. Enkaz altındaki sivillerin kurtarılması için bölgedeki yardım ekiplerinin yoğun bir çaba sarf ettiği bildirilirken, Gazze'deki insani durumun daha da kötüleştiği ifade ediliyor. Uluslararası yardım kuruluşları, Gazze'de derhal ateşkes ilan edilmesi ve sivillere yönelik saldırıların durdurulması çağrısında bulunuyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı