İsrail ordusu, bir yılı aşkın süredir süregelen saldırılarında Gazze’de bir okulu daha hedef aldı. Deyr el-Belah'ta, yerinden edilen on binlerce kişinin sığındığı okulun vurulması sonucu en az 28 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin arasında kadınlar ve çocuklar da bulunuyor.

Yıkımın Ortasında Umut Arayışı

Saldırı sonrasında çok sayıda kişi de ağır yaralandı. Hastanelere taşınan yaralıların yakınları, morgların önünde sevdiklerine ulaşmaya çalışırken gözyaşlarına boğuldu. Enkaz altında kalanlar için gönüllüler ve kurtarma ekipleri seferber oldu. Vurulan okulun duvarlarının yıkılmasıyla birçok Gazzeli molozların arasında kaldı; dakikalar süren arama-kurtarma çalışmaları yoğun bir çaba ile sürdürüldü.

“İsrail, Okulun Durumundan Haberdardı”

Gazze hükümetinin medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun hedef aldığı okulun, yerinden edilmiş binlerce Filistinliye ev sahipliği yaptığı bilgisine sahip olduğu belirtildi. Ancak bu bilinçle yapılan saldırının, yaşanan sivil kayıpların boyutunu daha da derinleştirdiği ifade edildi.

İrlanda Başbakanı Harris’ten İsrail'e tepki: “Unıfıl askerlerinin güvenliği sağlanmalı” İrlanda Başbakanı Harris’ten İsrail'e tepki: “Unıfıl askerlerinin güvenliği sağlanmalı”

Hastaneler acı çığlıklarla yankılanırken, Gazze'nin dört bir yanında İsrail saldırılarına karşı öfke ve endişe yükseliyor. Ölü sayısının artabileceği ve bölgede daha fazla yıkım yaşanabileceği korkusuyla, halkın endişesi her geçen gün daha da büyüyor.

Editör: Nehir Durdağı