Hizbullah tarafından düzenlenen ve 12 İsraillinin hayatını kaybettiği Golan Tepeleri'ndeki saldırının ardından, İsrail'in tehdit ettiği Lübnan'dan dumanlar yükseldi. Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, özellikle Dâhiye bölgesindeki işlek caddelerde bulunan binalara yönelik şiddetli bir patlama meydana geldi.

İşlek Caddelerde Büyük Yıkım

Patlama sonrası bölgeden büyük dumanlar yükselirken, olay yerinde büyük panik yaşandı. Patlamanın, İsrail'in gerçekleştirdiği bir hava saldırısı sonucu meydana geldiği ve hedefte Hizbullah'a ait binaların olduğu belirtildi.

İsrail Ordusu'ndan Açıklama

Myanmar’da Yagi Tayfunu felaketi: Ölü sayısı 113'e yükseldi, 64 kişi kayıp Myanmar’da Yagi Tayfunu felaketi: Ölü sayısı 113'e yükseldi, 64 kişi kayıp

İsrail ordusu, saldırının sorumluluğunu üstlenerek, Mecdel Şems'teki saldırıdan sorumlu olduğu öne sürülen bir Hizbullah komutanını hedef aldıklarını duyurdu. Hedef alınan komutanın ismi ve saldırının detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.

Mecdel Şems Saldırısı

Geçtiğimiz günlerde, İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına düzenlenen roket saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi yaralanmıştı. İsrail, bu saldırıdan Lübnan Hizbullahı'nı sorumlu tutmuş, Hizbullah ise bu iddiaları yalanlamıştı.

Beyrut'a Uçuşlar İptal Edildi

Golan Tepeleri'ndeki saldırının ardından artan gerilim ve geniş çaplı savaş endişesi nedeniyle Beyrut Havalimanı'na yapılan uçuşlar iptal edildi. Türk Hava Yolları da iki uçuşunu iptal ettiğini duyurdu.

Editör: Nehir Durdağı