DÜNYA

İsrail ordusu paylaştı! İşte Sinvar'ın son anları

İsrail, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü iddia etti ve DNA testiyle doğrulandı. İşte detaylar.

Loading...

İsrail ordusu, Gazze'ye düzenlenen son kara operasyonunda Hamas'ın önde gelen lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü iddia etti. İsrail Ordu Radyosu'na göre, operasyon Refah kentinde gerçekleşti ve 3 Hamas üyesi hedef alındı. İsrail devlet medyası KAN da Sinvar'ın ölümünün iki İsrailli yetkili tarafından doğrulandığını ve Güvenlik Kabinesi'ne bu konuda bilgi verildiğini bildirdi.

Biden'dan Açıklama: "Bugün Güzel Bir Gün"

ABD Başkanı Joe Biden, Sinvar'ın ölümünü doğrulayan DNA testi sonuçlarına atıfta bulunarak, "Bugün ABD, İsrail ve tüm dünya için güzel bir gün" dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Sinvar’ın öldürülmesinin Hamas’ın Gazze üzerindeki kontrolünün sona ermesi için bir fırsat olduğunu belirtti.

İsrail Ordusu Operasyon Görüntüleri Paylaştı

İsrail ordusu, Sinvar'ın öldürülmesiyle ilgili bir video yayınladı. Videoda, bir İsrail dronunun bir binanın içine girerek Sinvar olduğu iddia edilen bir kişiyi görüntülediği anlar yer alıyor. Görüntülerde, Sinvar olduğu öne sürülen kişinin elindeki sopayla insansız hava aracına vurmayı denediği, ancak başarılı olamadığı görülüyor. Ayrıca, kişinin bir kolunun olmadığı da dikkat çekiyor.