İsrail, İran'ın gerçekleştirdiği füze saldırısına karşılık olarak Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Dahiye bölgesini yeniden hedef aldı. İsrail ordusu, düzenlediği hava saldırısında İran'dan Hizbullah'a silah sevkiyatından sorumlu "4400. Birim" komutanı Muhammed Cafer Kasir'in öldürüldüğünü açıkladı. Kasir, Hizbullah’ın stratejik füze projelerinin geliştirilmesinde ve İran-Suriye-Hizbullah üçgeninde önemli bir rol oynayan kritik bir isimdi.

"İran Rejimine Yakın"

İsrail ordusunun X platformunda (eski adıyla Twitter) yaptığı açıklamada, Kasir’in yüzlerce operasyonu yöneterek Lübnan’a stratejik savaş malzemeleri taşıdığı ve İsrail’i hedef alan saldırı yeteneklerini geliştirdiği belirtildi. Kasir'in, İran rejimiyle güçlü bağları olduğu ve Hizbullah'ın askeri operasyonlarında önemli bir rol oynadığı vurgulandı.

Hizbullah'tan Henüz Bir Açıklama Yok

İsrail’in son saldırılarının ardından Hizbullah’tan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İsrail'in son 15 gün içinde düzenlediği yoğun saldırılarda Hizbullah’ın üst düzey yöneticileri hedef alınırken, binlerce kişi de hayatını kaybetti.

Orta Doğu'daki Gerilim Artıyor

Son haftalarda artan gerilim, İsrail ve Lübnan arasında bir savaşın eşiğine gelindiğini gösteriyor. İsrail'in Hizbullah’a yönelik devam eden operasyonları, İran’ın da devreye girmesiyle daha geniş bir çatışmaya dönüşme sinyalleri veriyor. Dünya liderleri, BM’de ateşkes çağrısı yaparken, İsrail bu talepleri reddetti.

İsrail kara harekatına başladı! Lübnan ordusu geri çekildi İsrail kara harekatına başladı! Lübnan ordusu geri çekildi

Editör: İrem Nur Kaya