DÜNYA

İsrail Savunma Bakanı Gallant: "İran’a saldırımız ölümcül ve şaşırtıcı olacak"

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran’a yönelik saldırının “ölümcül ve şaşırtıcı” olacağını belirterek, İsrail'in bu konuda kararlı olduğunu vurguladı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran’a yönelik olası bir saldırı konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Gallant, saldırının “ölümcül, hassas ve özellikle şaşırtıcı” olacağını belirterek, İsrail’in bu konuda kararlı olduğunu vurguladı.

İsrail’in, İran’a yönelik misilleme yapmaya hazırlandığı bir dönemde, Gallant’ın açıklamaları tansiyonu yükseltti. İsrail Savunma Bakanı, İran’ın saldırılarında başarısız olduğunu öne sürerek, “İran ne olduğunu ya da nasıl olduğunu anlamayacak” ifadelerini kullandı. Gallant, İran'ın füze saldırısında İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait pistlerin ve uçakların zarar görmediğini, herhangi bir asker ya da sivilin de etkilenmediğini belirtti.

İsrail yönetiminin İran’a karşı olası saldırı planı konusunda tam bir mutabakat içinde olduğunu söyleyen Gallant, “Tüm emir komuta zinciri aynı hizada ve bu konuya odaklanmış durumda” dedi. Gallant’ın sözleri, bölgede artan gerilimin yeni bir aşamaya geçebileceğinin sinyalini verdi.