DÜNYA

İsrail Yemen ve Lübnan'da hava saldırılarını artırdı: Husilerden savaş ilanı!

İsrail ordusu Yemen ve Lübnan'a yönelik hava saldırılarını artırdı. İran destekli Husiler ise İsrail'e karşı "uzun ve geri dönüşü olmayan bir savaş" ilan etti.

İsrail ordusu, Lübnan'ın ardından Yemen'e yönelik hava saldırılarını artırdı. Yemen'deki Hudeyde Limanı ve Ras Isa Limanı hedef alınırken, bölgede tansiyon giderek yükseliyor. Saldırılar üzerine Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'e karşı uzun soluklu bir savaş ilanında bulundu.

İsrail ordusu, Hudeyde Limanı ve Ras Isa Limanı'na yönelik hava saldırılarını doğruladı. Saldırılarda çok sayıda savaş uçağı ve yakıt ikmal uçağı kullanıldı. İsrail, bu limanların Husiler tarafından İran'dan silah ve petrol sevkiyatı için kullanıldığını iddia etti ve saldırıların Husilerin İsrail'e düzenlediği füze saldırılarına yanıt olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail ile "uzun ve geri dönüşü olmayan bir savaşa" gireceklerini açıkladı. Husilere bağlı sözde Savunma Bakanlığı Manevi Yönlendirme Dairesi Müdür Yardımcısı Abdullah bin Amir, "İsrail, 'Yemen'in de vakti gelecek' diyor. Yemenliler ise 'O vakit gelinceye kadar beklemeyeceğiz' diyor" ifadelerini kullandı ve bu savaşın zaferlerle dolu olacağını vurguladı.

İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kentine düzenlediği hava saldırılarında ise can kayıpları yaşandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı'na göre, bu saldırılarda 21 kişi hayatını kaybederken, 47 kişi de yaralandı. Son iki gün içinde İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda toplamda 42 kişi hayatını kaybetti, aralarında 14 sağlık çalışanının da bulunduğu kaydedildi.