İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah'ın Genel Sekreter Yardımcısı ve Hasan Nasrallah'ın potansiyel halefi olarak görülen Haşim Safiyuddin'in İsrail saldırısında öldürülmüş olabileceğini ileri sürdü.

Gallant, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) Kuzey Komutanlığı’nı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, bu iddianın Hizbullah üzerindeki etkilerine değindi. Bakan Gallant, Beyrut’a düzenlenen saldırıda Safiyuddin'in öldürülmüş olabileceğini belirtti. "Hizbullah lideri olmayan bir örgüt... Nasrallah'ın ortadan kaldırıldığı ve yerine geçecek kişinin de muhtemelen aynı kaderi paylaştığı bir durumda, harekete geçecek kimse yok," ifadelerini kullandı. Bu gelişmelerin Hizbullah'ın eylemlerini doğrudan etkileyeceğini belirten Gallant, örgüt üzerinde ciddi bir liderlik boşluğu oluşabileceğini ifade etti.

Simpsonlar geleceği nasıl tahmin ediyor? Yapımcısı merak edilen gizemin sırrını açıkladı Simpsonlar geleceği nasıl tahmin ediyor? Yapımcısı merak edilen gizemin sırrını açıkladı

Gallant ayrıca, "Lübnan'daki duman dağıldığında İran, Hizbullah gibi en değerli varlıklarını kaybetmiş olacaklarını anlayacak" sözleriyle, İsrail’in bölgedeki saldırılarının İran’a yönelik mesajını vurguladı. İsrail’in, Hizbullah’ın lider kadrosuna yönelik saldırıları, örgütün geleceği üzerinde derin bir etki yaratabilir.

Bu iddia, Lübnan ve bölgedeki güç dengelerini değiştirebilecek yeni bir gelişme olarak dikkat çekerken, Gallant'ın açıklamaları İsrail'in bölgedeki stratejik hedeflerini de açıkça ortaya koyuyor.

Kaynak: iha