İsrail, günlerdir beklenen İran'a yönelik sınırlı askeri operasyonu gerçekleştirdi. İsrail ordusu, İran’daki belirli "askeri hedeflere" saldırılar düzenlediğini resmen açıkladı. Gelişmeler üzerine, ABD Başkanı Joe Biden konuyla ilgili ilk kez açıklama yaptı.

Philadelphia'da basına açıklamalarda bulunan Biden, istihbarat yetkilileriyle görüşme yaptığını belirterek, "Görünüşe göre askeri hedefler dışında bir şey vurmamışlar. Umarım bu bir sondur." dedi. Biden, saldırılar öncesinde bilgilendirildiğine dikkat çekti. Biden yönetimi yetkilileri ise, ABD’nin saldırılarda doğrudan yer almadığını ancak İsrail ile yakın istişarelerde bulunduğunu ifade etti.

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in saldırıları başlatmak için Irak hava sahasını kullandığı iddia edildi. İran, Irak hava sahasının ABD ordusunun kontrolü altında olduğunu belirterek, ABD’yi bu saldırıya "suç ortaklığı" yapmakla suçladı. İran, Huzistan ve İlam eyaletlerindeki askeri tesislerin hedef alındığını, bazı noktalarda sınırlı hasar meydana geldiğini duyurdu.

İran-Pakistan sınırında silahlı saldırı: 10 asker hayatını kaybetti! İran-Pakistan sınırında silahlı saldırı: 10 asker hayatını kaybetti!

İsrail, saldırının İran’ın 1 Ekim'deki füze saldırılarına bir "misilleme" olduğunu belirtti. İsrail ordusu, operasyonun başarıyla tamamlandığını ve belirlenen hedeflerin vurulduğunu açıkladı. İran ordusu ise saldırılara karşı hava savunma sistemlerinin başarılı bir şekilde devreye girdiğini ve 4 askerin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Editör: Nehir Durdağı