Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği hava saldırısında 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 76 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Saldırı, Beyrut’un güneyindeki Dahiyeh semtinde gerçekleşti ve bölgede büyük bir panik ve yıkıma yol açtı.

11 yaşındaki öğrenci "kurban adama ayini" sırasında öldürüldü 11 yaşındaki öğrenci "kurban adama ayini" sırasında öldürüldü

Hedef Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah mı?

ABD ve İsrail medyasına göre, İsrail’in Beyrut’taki saldırısının hedefinin Hizbullah lideri Hasan Nasrallah olduğu iddia edildi. Saldırı sırasında Nasrallah ve yardımcılarının Lübnan'ın başkentinde olduğu ileri sürüldü. Ancak, bu bilgi henüz bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

Pentagon ve Beyaz Saray'dan Açıklamalar

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İsrail’in Beyrut’a düzenleyeceği saldırı hakkında önceden bilgilendirilmediklerini açıkladı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, saldırı sırasında İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile bir görüşme gerçekleştirdi. Beyaz Saray ise, ABD Başkanı Joe Biden'ın ulusal güvenlik ekibi tarafından saldırı hakkında bilgilendirildiğini ifade etti.

Nasrallah'ın Durumu İyi

İranlı güvenlik yetkilisi, İran’ın Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın durumunu yakından takip ettiğini belirtti. Hizbullah’a yakın bir kaynak, Nasrallah’ın "iyi" olduğunu ifade etti. İran'ın Tasnim Haber Ajansı, Hizbullah'ın güvenlik kaynaklarına dayanarak, Hasan Nasrallah’ın güvenli bir yerde olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu aktardı.

Kaynak: iha