DÜNYA

İsrail'in İran'a vereceği yanıt beklenirken, Biden felaket planını ağzından kaçırdı!

İsrail'in İran'a vereceği yanıt merakla beklenirken, ABD Başkanı Joe Biden felaket planını ağzından kaçırdı

ABD Başkanı Joe Biden felaket planını ağzından kaçırdı. İsrail'in İran'a ait nükleer tesislere olası bir saldırısını desteklemediğini belirten Biden "orantılı şekilde" karşılık verilmesi konusunda G7 liderleriyle de mutabık kaldıklarını belirtti. İran'ın 200 balistik füzeyle İsrail'e yönelik misilleme saldırısı dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Tel Aviv yönetiminin bu operasyonlara nasıl yanıt vereceği ise merak konusu.

ABD Başkanı Biden, Helene Kasırgası'nın vurduğu eyaletlerden Güney Carolina ile Kuzey Carolina'yı ziyareti için uçağına binmeden önce basın mensuplarına, Orta Doğu'daki son duruma ilişkin değerlendirmede bulundu. Biden, bir soru üzerine, İsrail'in İran'a ait nükleer tesislere olası bir saldırısını desteklemediğini aktardı.

İsrailli muhataplarıyla görüşmelerin devam ettiğini ve İran'a nasıl bir karşılık verileceğini ele aldıklarını belirterek, ayrıca G7 liderleriyle bugün ortak telekonferans görüşmesi yaptıklarını ve İsrail'in "orantılı şekilde" karşılık vermesi konusunda mutabık olduklarını kaydetti. Biden, İran'ın son saldırılarının ardından "İran çok yoldan çıktı" yorumunda bulundu.