İstanbul Boğazı'na akan lağım suları, çevre kirliliğini artırarak deniz ekosistemini ciddi şekilde tehdit ediyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Baltalimanı Atıksu Biyolojik Arıtma Tesisi’ne işaret edilen bu sorunun, en az 10 farklı noktadan denize lağım sızmasına neden olduğu bildiriliyor. İstanbul Çevre Konseyi Başkanı Zafer Murat Çetintaş, bu noktaları havadan çekilen görüntülerle tespit ettiklerini ve sorumlulara ceza uygulanmasını talep ettiklerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı: ''Vatandaşlarımızın tahliyesi için alternatif planlar hazırlanmıştır'' Dışişleri Bakanlığı: ''Vatandaşlarımızın tahliyesi için alternatif planlar hazırlanmıştır''

 Çevrede yaşayan vatandaşlar da ağır koku ve kirlilikten şikayetçi. Boğaza bırakılan lağım sularının Marmara Denizi'ne kadar ulaştığını söyleyen uzmanlar, bu durumun dipte oksijen seviyesini azalttığını ve deniz yaşamını olumsuz etkilediğini vurguluyor.

Boğaza Lağım Akışı Sürüyor

 İstanbul Çevre Konseyi Başkanı Çetintaş, yıllardır şikayetlerde bulunduklarını ancak sorunun kalıcı olarak çözülemediğini belirterek, “Lağım suyu ağır olduğu için kıyılarda kalıyor ve bu durum sahil boyunca turistik mekanları da etkiliyor. Yetkililerin bu duruma kalıcı bir çözüm bulması gerekiyor,” dedi.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı