EĞİTİM

İstanbul Valiliği'nden yeni karar! 34 İlçede ders saatleri kısaltıldı!

İstanbul'da 34 ilçedeki ikili eğitim yapılan okullarda ders süreleri 40 dakikadan 35 dakikaya indirildi. MEB genelgesi doğrultusunda alınan bu kararla, öğrencilerin ders saatleri daha verimli hale getirilecek.

İstanbul Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) genelgesine dayanarak, 34 ilçedeki ikili eğitim yapan okullarda ders saatlerinde değişikliğe gitti. Buna göre, bu okullarda ders süresi 40 dakikadan 35 dakikaya indirildi. Kararın, özellikle ikili eğitim yapılan okullarda, öğrencilerin ders saatlerinin daha verimli ve uyumlu hale getirilmesi amacıyla alındığı belirtildi.

MEB tarafından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla tüm illere gönderilen "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde yeniden düzenlenmesini içeriyor. Öğrencilerin karşılaşabileceği olası sorunların önüne geçilmesi amacıyla da gerekli tedbirlerin alınması talep ediliyor.

Genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde ders yılının 180 iş gününden az olmamasının temel bir ilke olduğu hatırlatılırken, okullarda gün ışığından daha fazla yararlanma amacıyla ileri saat uygulamasının devam ettirildiği vurgulandı. Bu çerçevede, özellikle kış döneminde uygulanacak ders saatleri ile ilgili olarak il valiliklerine yetki verildiği belirtildi.

Genelgede, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca, valiliklerin, bulundukları bölgenin koşullarına göre günlük çalışma ve ders saatlerini belirleme yetkisine sahip oldukları aktarıldı. İstanbul Valiliği de bu yetkiyi kullanarak, gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartları göz önünde bulundurup ders saatlerini yeniden düzenledi. Bu sayede, öğrencilerin daha rahat koşullarda eğitim görmeleri amaçlanıyor.

Alınan kararda, eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde planlamalar yapılırken, öğrencilerin herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamaları için gerekli önlemlerin alınması da vurgulandı. İkili eğitim yapılan okullarda bu düzenleme, hem eğitim sürelerinin optimize edilmesini hem de toplumsal şartların göz önünde bulundurulmasını sağlıyor.

İstanbul'da 34 ilçedeki ikili eğitim yapılan okullarda ders süreleri 40 dakikadan 35 dakikaya indirildi. MEB genelgesi doğrultusunda alınan bu kararla, öğrencilerin ders saatleri daha verimli hale getirilecek.