Bu hafta İstanbul, sanat tutkunları için adeta bir kültür şölenine dönüşüyor. Şehrin dört bir yanında gerçekleşecek sergi ve tiyatro oyunları, yerli ve yabancı sanatçıları ağırlarken, ziyaretçilere dolu dolu bir hafta vadediyor. Ünlü tiyatro eserlerinden göz alıcı sergilere kadar her yaştan ve zevkten sanatseveri cezbedecek etkinlikler İstanbul'un önemli kültür mekanlarında sahnelenmeye hazırlanıyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun Mecidiyeköy Büyük Sahne’de sahneleyeceği “Cephede Piknik” oyunu, 15-19 Ekim tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak. Üsküdar Tekel Sahnesi’nde ise gerilim dolu “Bence Katil Öldürüldü” oyunu sanatseverlere keyifli anlar yaşatacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da bu hafta pek çok farklı sahnede dikkat çekici yapımlara ev sahipliği yapacak. Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde “Gök Kubbe” 16-19 Ekim tarihlerinde seyirci karşısına çıkarken, Müze Gazhane Meydan Sahne’de “Sivrisinekler”, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde “Godot Geldi” ve Kağıthane Sadabat Sahnesi’nde “Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi” gibi eserler izleyicilerin beğenisine sunulacak. Ümraniye Sahnesi de 16-19 Ekim tarihleri arasında “Hamlet” oyununu sahneleyecek. Atatürk Kültür Merkezi'nde 19 Ekim'de gösterilecek olan “Aşk Biter mi?” ise sanatseverlere duygusal anlar yaşatmayı hedefliyor.

Müzikseverleri de bu hafta İstanbul'da oldukça zengin bir program bekliyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) 17 Ekim’de “70'ler 80'ler 90'lar” konseri, 18 Ekim'de “Merhaba Cumhuriyet”, 20 Ekim’de ise Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nun “2024-2025 Sezonu Açılış Konseri” gerçekleşecek.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi (PSM) de müzik tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. 16 Ekim’de “Ata Demirer Gazinosu” izleyicileri güldürüp eğlendirecek, 17 Ekim’de “BİFO-Romantik Dönemden İzler” ve Tempesst’in konseri klasik ve modern müziği bir araya getirecek. Ayrıca 18 Ekim’de Ozan Musluoğlu Quintet, 19 Ekim’de ise Selen Beytekin ve Toto Chiavetta müzikseverlerle buluşacak.

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, rock müziğin sevilen grubu Duman’ı 17-18 Ekim tarihlerinde ağırlarken, 19 Ekim’de Melike Şahin ve 20 Ekim’de Mabel Matiz konserleriyle dolu dolu bir hafta geçirecek.

KüçükÇiftlik Park’ta Rock ve Ülker Sports Arena’da Bryan Adams Konseri

Ülker Sports Arena, 18 Ekim’de dünya çapında ünlü Kanadalı rock yıldızı Bryan Adams’ı ağırlayacak. 17 Ekim’de ise KüçükÇiftlik Park, Alman heavy metal grubu Accept ile rock tutkunlarına hitap eden enerjik bir gece sunacak. Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi de 19 Ekim’de Cemal Kaya ve Aynur Erdoğan konserlerine ev sahipliği yapacak.

Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı’nın Tespih Üzerindeki Mikro Sanatı  İlgi Odağı Oldu! Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı’nın Tespih Üzerindeki Mikro Sanatı İlgi Odağı Oldu!

Fotoğraf sanatçısı Eray Kapan’ın “Geleceğin Güçlü Kızları: Hayaller ve Umutlar” adlı sergisi, 16 Ekim’e kadar AKM’de ziyarete açık olacak. G&G Sanat Merkezi'nde Parya Ghaderi ve Seher Mafi’nin eserlerinden oluşan “Yansımalar ve Seçimler” adlı sergi 19 Ekim’e kadar sanatseverlerle buluşacak. Beyoğlu’ndaki tarihi Tarhan Han’da ise Rahşan Düren’in “Verwegenheit” adlı sergisi 15 Ekim’de açılacak.

Büyük Çamlıca Camii Sergi Salonu’ndaki “Filistin'in Renkleri” sergisi, 20 Ekim’e kadar, Birlik Vakfı Genel Merkezi’nde açılan “Ben Bir Sayı Değilim” sergisi ise 7 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

Tiyatrodan müziğe, resimden fotoğrafa kadar İstanbul’da bu hafta sanatın her dalı meraklıları için kapılarını açıyor. Her yaştan sanatseverin ilgisini çekecek etkinliklerle dolu dolu bir hafta, şehrin dört bir yanında sanatseverleri bekliyor.

Editör: Nehir Durdağı