GÖZDEN KAÇMASIN

İstanbul’da üniversite dolandırıcılığında 700 bin dolarlık vurgun! 9 Şüpheli yakalandı

İstanbul’da üniversiteye sınavsız yerleştirme vaadiyle İranlı aileleri dolandıran 9 şüpheli yakalandı. 700 bin dolarlık dolandırıcılık yaptığı belirlenen 7 kişi tutuklandı.

İstanbul’da, üniversitelere sınavsız yerleştirme vaadiyle İranlı öğrenci ve ailelerini dolandıran bir şebekeye yönelik operasyon düzenlendi.

Türkiye'deki üniversitelerin tıp bölümlerine sınavsız kabul ve yatay geçiş yapabileceklerini söyleyerek 700 bin dolarlık vurgun yapan 9 şüpheli gözaltına alındı.Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İran uyruklu bazı kişilerin Türkiye’deki üniversitelere kayıt olacakları vaadiyle kandırıldıkları yönündeki şikayetleri üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda, şüphelilerin Türkiye'deki önde gelen üniversitelerin tıp fakültelerine sınavsız kabul edilebileceklerini veya yatay geçiş imkanı sağlanacağını öne sürerek mağdurları dolandırdığı ortaya çıktı.

Şüphelilerin, İran’da zengin ailelerle irtibata geçtikten sonra öğrenci ve ailelerini Türkiye’ye getirip, yurt haline getirdikleri evlerde ağırladıkları tespit edildi. 3 ay süren teknik ve fiziki takip süreci sonucunda, şüphelilerin 13’ünün İranlı, 2’sinin ise Türk vatandaşı olduğu belirlendi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Ankara ve İstanbul’da eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda, Türkiye’de bulunan 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 6 şüphelinin ise yurtdışında olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan 9 şüpheliden 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.