İstanbul'da "Yenidoğan Çetesi" soruşturması kapsamında, bebek acil hastalarının haksız kazanç sağlama amacıyla özel hastanelere yönlendirilip ölümüne sebep olunduğu iddiasıyla ruhsatı iptal edilen 9 hastanenin faaliyetlerine son verildi.Soruşturma doğrultusunda, bu hastanelerdeki hastalar Sağlık Bakanlığına bağlı ambulanslarla kamu hastanelerine sevk edildi.

İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket edilerek, acil bebek hastaları belirli özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirilip ölümlerine sebebiyet verildiği ortaya çıktı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden gelen talimat doğrultusunda bu hastanelerdeki taburcu ve sevk işlemlerini tamamladı.

Ruhsatı iptal edilen hastaneler arasında Özel Silivri Kolan Hospital, Özel Güney Hastanesi, Özel Avcılar Hospital, Özel TRG Hospitalist Hastanesi ve Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi gibi isimler bulunuyor. Bu hastaneler mühürlenerek hizmetlerine son verildi. Hastaların bir kısmı kamu hastanelerine taşınırken, yoğun bakımda tedavi gören bazı hastaların nakli mümkün olmadığı için tedavilerine hastanelerde devam ediliyor.

Eğlence mekanında yapılan uygulamada silah ele geçirildi Eğlence mekanında yapılan uygulamada silah ele geçirildi

Özellikle Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Özel Birinci Hastanesi'ndeki yoğun bakım hastalarının tedavileri tamamlandıktan sonra bu hastaneler de mühürlenecek. Hastanelerin önünde toplanan çalışanlar ise suçluların cezalandırılmasını talep ederken, hastanelerin kapanmaması çağrısında bulundular.

Editör: Nehir Durdağı