İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugünkü toplantısından flaş bir karar çıktı.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün meclise gönderdiği yazıda İstanbulkart Yönetmeliği öğrenci tanımının değiştirilmesi talep edildi. Raporda şu ifadelere yer verildi:

"Öğrenci İstanbulkart tanımı, Milli Savunma Üniversitesi, Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu kapsamında eğitim gören ve YÖKSİS kaydı doğrulanan öğrenciler ile Milli Eğitim Temel Kanunu, Özel Öğretim Kurumları Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören ve kaydı elektronik sistem üzerinden doğrulanan kişilere verilen kişiselleştirilmiş İstanbulkartı'nı ifade eder. Lise öğrenimini bitirdiği halde üniversite sınavına girip herhangi bir üniversiteye yerleşmeye hak kazanamayan ya da tercih yapamayan kişiler 1 yıl süre ile öğrenci sayılır. 30 yaşından gün almış öğrencilere ise UKOME kararı ile belirlenen Tam İstanbulkart, Aylık Tam Mavi Kart ve Tam Aktarma bedellerinin yüzde 10 oranı kadar indirim uygulanır."

Hazine ve Maliye Bakanlığı, haftaya 4 devlet tahvili ihalesi yapacak Hazine ve Maliye Bakanlığı, haftaya 4 devlet tahvili ihalesi yapacak

AK Partili üyelerin itirazına rağmen bu başvuru kabul edilerek karara bağlandı.
 

Editör: Gürel Yurttaş