İstanbul'un en yüksek binalarından biri olan ve Levent semtinde yer alan Sapphire AVM, faaliyetlerine son vererek ofis alanına dönüşüyor. Kiler Holding tarafından sahip olunan bu ikonik yapı, 262.5 metre yüksekliğiyle İstanbul’un gözde binaları arasında bulunuyor. Açılışında lüks bir alışveriş merkezi olarak hizmet veren Sapphire, artık ofis alanı olarak kullanılacak.

Ofis Kiralamaları Yakında Başlıyor

Kiler Holding'ten alınan bilgilere göre, AVM bölümündeki tadilat çalışmaları tamamlandı ve ofis kiralamalarının yaklaşık bir ay içinde başlaması bekleniyor. Bu dönüşüm, Sapphire’nin lüks alışveriş merkezi kimliğinden sıyrılıp, tamamen iş dünyasına hizmet eden bir yapıya evrilmesini sağlayacak.

İstanbul’un En Yüksek Binalarından Biri

Sapphire, 10 bodrum katı ve yerüstünde 56 katı ile İstanbul’un en yüksek binalarından biri olarak dikkat çekiyor. Karma bir proje olarak tasarlanan bina, daha önce konut, alışveriş merkezi ve seyir terası gibi çeşitli kullanımları bir arada barındırıyordu. Şimdi ise bu dev yapı, tamamen ofis alanlarına ev sahipliği yapacak.

Halkbank’tan Geri Alınmıştı

Sapphire AVM, 2019 yılında borçları karşılığında 100 milyon dolara Halkbank’a satılmış, 2021’de ise 48 milyon dolara Kiler Holding tarafından geri alınmıştı. 2023 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporuna göre, Sapphire AVM’nin değeri 2 milyar 411 milyon 324 bin TL olarak belirlendi. Kiler Holding, geçtiğimiz yıldan bu yana AVM’yi ofise dönüştürmek için çalışmalar yaparak, kiracı markalar ile yollarını ayırmış ve bu yılın başında AVM’yi tamamen kapatmıştı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretlileri üzecek zam oranını açıkladı SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretlileri üzecek zam oranını açıkladı

Editör: İrem Nur Kaya