İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GENEL İstiklal Caddesi’nde yılbaşı coşkusu!

İstiklal Caddesi’nde yılbaşı coşkusu!

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi, yılbaşı coşkusuna sahne oluyor.

2025 yılına saatler kala, İstanbul’un kalbi Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde yoğunluk zirveye ulaştı. Yılbaşı kutlamalarının gözde mekanlarından biri olan bu bölgede, binlerce kişi coşkuyla yeni yılı karşılamaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin yeni yıl coşkusuna sahne olan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde adeta insan seli oluştu. Vatandaşlar, renkli ışıklarla süslenen caddelerde müzik ve etkinliklerle eğlenirken, bölgede adım atacak yer kalmadı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı gecesi için geniş çaplı güvenlik tedbirleri aldı. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kapsamında, bölge anlık olarak 15 binin üzerinde kamerayla izleniyor.

Alınan Güvenlik Tedbirleri:

  • Gezi Parkı Mobil Komuta Merkezi: Taksim ve çevresi, buradan yönetilen kameralar ve cihazlarla anlık takip ediliyor.
  • Hava Araçları ve Yaka Kameraları: Helikopter ve İHA’lar devriye gezerken, personel yaka kameralarıyla olası olaylara karşı hazır durumda.
  • 39 İlçede Önlemler: Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Bakırköy ve Fatih başta olmak üzere İstanbul genelinde 55 bin 225 personel görev yapıyor.

Taksim Meydanı’nda görev yapan ekipleri ziyaret eden İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, güvenlik tedbirleri hakkında şu bilgileri verdi:
“İstanbul’umuzun huzur ve güven içerisinde yeni yıla girmesi maksadıyla tüm il emniyet teşkilatımız 7/24 görev başında. 39 ilçemizde 10 bin 458 ekip ve bin 16 noktada çalışmalarımız sürüyor. Herkese sağlık, huzur ve güven dolu bir yıl diliyorum.”

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde yeni yıl coşkusu, gece saatlerine yaklaştıkça artıyor. Yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği bölgede, eğlenceler sabaha kadar sürecek.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *