POLİTİKA

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Hasanoğlu'ndan istifa kararı

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıklayarak, görev süresince elde edilen başarılardan mutluluk duyduğunu ve partililerden helallik istediğini belirtti.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, uzun süredir devam eden sağlık sorunları nedeniyle bu kararı aldığını belirten Hasanoğlu, partililerden helallik istedi.

Görev Süreci ve Başarılar

Hasanoğlu, 2017 yılında İYİ Parti Osmangazi Kurucu İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiş ve bu süreçte 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde Osmangazi'de partisinin başarısı için çalışmıştı. Ardından, 2023 yılında Bursa İl Başkanlığı görevine seçilen Hasanoğlu, bu süreçte Bursa'da İYİ Parti'nin iki milletvekili ve iki belediye başkanlığına sahip olmasında büyük rol oynadı.

Sağlık Durumu Nedeniyle Görevden Ayrılma Kararı

Yaklaşık bir yıl önce ortaya çıkan sağlık sorunları nedeniyle tedavi süreci geçiren Hasanoğlu, bu nedenle partisine arzu ettiği katkıyı sağlayamayacağı düşüncesiyle görevinden affını istemişti. Hasanoğlu, bu kararını Bursa'da İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na da ilettiğini ve genel başkanın anlayışla karşıladığını belirtti.

Teşekkür ve Veda Mesajı

Hasanoğlu, görev süresi boyunca destek olan tüm ekip arkadaşlarına, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, ailesine de bu süreçte gösterdikleri sabır ve destek için helallik istedi. Sağlık sorunları nedeniyle İl Başkanlığı görevinden ayrılma kararını kamuoyuna duyuran Hasanoğlu, yerini devredeceği dava arkadaşına başarılar diledi.