İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TACT Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen 4. İzmir Kitap Fuarı (İZKİTAP) “Sinema ve Edebiyat” temasıyla kapılarını açtı. 3 Kasım’a kadar devam edecek olan fuar, ilk hafta sonunda on binlerce kitapseverin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gazeteci, yazar ve siyasetçi Altan Öymen, ABD’li yazar Adam Fawer, şair Şükrü Erbaş ve akademisyen Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara gibi önemli isimler, okurlarla bir araya gelerek imza etkinlikleri ve söyleşiler gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski genel başkanlarından Altan Öymen, “Kuşaklar Arası” adlı kitabı üzerine düzenlenen söyleşide, İzmir’e olan özel bağını dile getirdi. İzmir’in tarihinden bahseden Öymen, “İzmir sağduyulu insanların yoğun olduğu, hep hareketli bir şehir. Buraya her gelişimde nostaljik duygular yaşıyorum” dedi. Söyleşisinde gazetecilik ve siyaset yaşamındaki tanıklıklarını paylaşan Öymen, okurlarıyla imza etkinliğinde buluştu.

ABD’li ünlü yazar Adam Fawer, son kitabı “Mobius” üzerine Algan Sezgintüredi moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirdi. Fawer, “Türkiye’de kitaplarımın bu kadar çok sevilmesi beni çok mutlu etti. Hikayelerimi kurgularken kader, pişmanlık gibi kavramlardan yola çıkarak, bilim kurguyu gerçek hayatla buluşturmayı amaçlıyorum” dedi. Fawer’ın hayranları söyleşi sonrasında uzun kuyruklar oluşturdu.

Şair ve yazar Şükrü Erbaş, okurlarıyla yaptığı söyleşide şiirlerin kişisel bir deneyim olarak okunması gerektiğini vurguladı. Erbaş, “Şiir, okurunun kendi sesiyle hayat bulur. Her okur, kendi tonlaması ve duygusuyla şiiri yeniden yaratır” diyerek edebiyatın kişisel anlamını vurguladı. Fuar hakkında ise “Bu etkinlikler bir gelenek olmalı. Birlikte var olmanın, birbirimizi anlamanın yollarını aramalıyız” dedi.

Uzak Şehir’in teaser afişi yayınlandı Uzak Şehir’in teaser afişi yayınlandı

Sosyal medyada “Akademiklink” adlı kanalıyla tanınan Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, “Kalk Çalış Başarısız Ol! Hayatta Sana Anlatılmayan Gerçekler" adlı kitabı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Özkara, başarı kavramını ele aldığı söyleşisinde dinleyicilere önemli mesajlar verdi.

İZKİTAP, birbirinden değerli isimlerin söyleşileri, imza günleri ve çeşitli etkinliklerle 3 Kasım’a kadar kitapseverleri ağırlamaya devam edecek. Okurlar, sevdikleri yazarlarla buluşma fırsatı yakalarken, fuar boyunca zengin içerikli programla kültürel bir şölen yaşayacak.

Kaynak: iha