İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni Genel Sanat Yönetmeni, usta oyuncu Levent Üzümcü oldu. "Avrupa Yakası," "Elif Ana," "Kimya," "Anneler ile Kızları," "Şen Yuva" ve "Abimm" gibi yapımlarla tanınan Üzümcü, önümüzdeki 3 yıl boyunca İzmir Şehir Tiyatroları’na liderlik edecek.

Levent Üzümcü, 1972 yılında İzmir'de doğdu ve tiyatro eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü'nde tamamladı. Kariyerine Bursa Devlet Tiyatrosu'nda başlayan Üzümcü, ardından 25 yıl boyunca İstanbul Şehir Tiyatroları'nda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. Ayrıca, İstanbul Halk Tiyatrosu ve Levent Üzümcü Tiyatrosu’nun kurucusudur.

İzmir Şehir Tiyatroları Danışma Kurulu ise birçok tanınmış isimden oluşuyor; müzisyen ve besteci Cem İdiz, tiyatro araştırmacısı Dr. Efdal Sevinçli, Devlet Tiyatrosu Başdekoratörü Hakan Dündar, oyuncu ve yönetmen Nazan Kesal, şair ve yönetmen Orhan Alkaya, akademisyen Prof. Dr. Semih Çelenk, tiyatro yönetmeni Tamer Levent ve diğer üyelerden oluşan kurul, tiyatronun sanat politikalarını yönlendirecek.