İzmir'de 15 Ağustos'ta başlayan orman yangını, 3. gününde de devam ediyor. 17 evin yandığı, 105 evin ve 44 iş yerinin tahliye edildiği yangında 941 hektar alan kül oldu. NASA'nın uydu görüntüleri ve dron çekimleri, yangının yol açtığı yıkımı gözler önüne serdi.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 15 Ağustos'ta başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını, kentin çeşitli bölgelerinde ciddi hasara yol açtı. Ekipler, yangını söndürmek için 4 uçak, 14 helikopter, 70 kara aracı ve 445 personelle aralıksız çalışıyor. Ancak yangın, hala büyük bir alanı tehdit etmeye devam ediyor.

Yangında 17 Ev Yandı, 800 Kişi Tahliye Edildi

Yangında şimdiye kadar 17 ev tamamen yanarken, 105 ev boşaltıldı ve 44 iş yeri tahliye edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangından etkilenen ve tahliye edilen bölgelerle ilgili bilgi verdi. Karşıyaka'nın Sancaklı, Doğançay, Zübeyde ve Onur mahallelerinde toplam 800 kişi tahliye edilirken, Bayındır ilçesinden de 100 kişi güvenli bölgelere alındı.

NASA'nın Uydu Görüntüleri ve Dron Çekimleri Yıkımı Gösterdi

THY uçağında kabin ekibini çileden çıkaran yolcu için karar verildi THY uçağında kabin ekibini çileden çıkaran yolcu için karar verildi

NASA'nın uydu görüntüleri, yangının İzmir'deki etkisini çarpıcı bir şekilde ortaya koydu. Görüntülere göre, İzmir'in 941 hektarlık bir alanı alevler tarafından yok edildi. Ayrıca, gün ağarınca yangından geriye kalan tahribatın boyutu dronla havadan görüntülendi. Yanan bölgelerde, ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bu büyük yangın, sadece İzmir'in doğasını değil, aynı zamanda yerleşim yerlerini ve insan hayatını da tehdit ediyor. Ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.

Editör: İrem Nur Kaya