3. SAYFA

İzmir'de 3 çocuğunu öldürdükten sonra intihar eden babadan haber var!

İzmir’de 3 çocuğunu öldürdükten sonra intihar eden Vesim Şimşek hayatını kaybetti. Olayda ağır yaralanan Hiranur'un tedavisi sürüyor.

Türkiye, İzmir'de yaşanan ve yürekleri dağlayan bir aile faciasıyla sarsıldı. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Vesim Şimşek (45), üç çocuğunu öldürdükten sonra intihar girişiminde bulundu. Hastaneye kaldırılan Şimşek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

27 Ağustos Sabahı Gelen Felaket

Olay, 27 Ağustos sabahı İzmir’in bir ilçesine bağlı Merkez Mahallesi'ndeki dağlık alanda gerçekleşti. Eşiyle ayrı yaşayan ve ruhsal sıkıntılar yaşadığı belirtilen baba Vesim Şimşek, dört çocuğunu sabah saatlerinde dağlık bir alana götürdü. Yanında götürdüğü tabancayla 14 yaşındaki Nira, 11 yaşındaki Hiranur, 4 yaşındaki Cemre ve 2 yaşındaki Ceylin’e ateş eden Şimşek, ardından aynı silahla intihar girişiminde bulundu.

Üç Küçük Melek Hayatını Kaybetti

Olay yerinde Cemre, Ceylin ve Nira Şimşek yaşamlarını yitirdi. Ağır yaralı olan Hiranur ve babaları Vesim Şimşek, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hastaneye kaldırıldı. Üç çocuğun cenazeleri, İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından, anneleri Naciye Şimşek’in yaşadığı Manisa'nın Salihli ilçesine götürülerek burada defnedildi.

Baba Vesim Şimşek Kurtarılamadı

Olaydan sonra Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altına alınan Vesim Şimşek, doktorların tüm çabasına rağmen yaşamını yitirdi. Ağır yaralı olan Hiranur Şimşek ise Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi ve tedavisine burada devam ediliyor. Olayla ilgili soruşturma geniş çaplı olarak sürüyor.

İzmir'de yaşanan bu trajedi, aile içi şiddetin ve psikolojik sorunların ne kadar büyük felaketlere yol açabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Peki, bu tür olayların önüne geçmek için ne tür önlemler alınmalı? Toplum olarak nasıl bir farkındalık oluşturabiliriz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Etiketler: