İzmir'in Konak ilçesinde temmuz ayında yaşanan sağanak yağış sırasında su birikintisine basarak elektrik akımına kapılan ve hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve onu kurtarmaya çalışan İnanç Öktemay’ın ölümüyle ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Olayla ilgili olarak hazırlanan yeni bilirkişi raporu mahkemeye sunulurken, raporda her iki kurumun da ihmalinin bulunduğu vurgulandı.

Beyoğlu tacizcilerinden pes dedirten savunma! Beyoğlu tacizcilerinden pes dedirten savunma!

Olayın Detayları ve İhmal İddiaları

Olay, temmuz ayında şiddetli yağmurun ardından Konak ilçesindeki bir mazgalın üzerinde meydana geldi. Suyun biriktiği mazgalın çevresinde biriken elektrik akımı, Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın yaşamlarını yitirmesine neden oldu. Bu trajik olay sonrasında avukatlar, yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi talebinde bulundu. Hazırlanan bilirkişi raporunda, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ile Gediz Elektrik’in ihmalleri üzerinde duruldu.

Rapor, mazgalın altında bulunan elektrik kablosunun tehlike yarattığını belirterek; bu kablonun, beyaz drenaj borusuyla rögar kapağına doğru yükseldiği ve koruyucu borusunun kesildiği tespitini yaptı. Ayrıca, mazgalın kabloya baskı yaparak izolasyonunun bozulmasına yol açtığı ifade edildi. Bu ihmaller zincirinin, kazanın gerçekleşmesine doğrudan katkıda bulunduğu kaydedildi.

Gediz Elektrik’ten Savunma

Gediz Elektrik, bilirkişi raporunun ardından bir açıklama yaptı. Şirket, İZSU’nun gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarının Gediz Elektrik’in bilgisi dışında yapıldığını belirterek, mazgal çalışması sırasında koruyucu borunun kesildiğini ve elektrik kablolarının güvenliğini tehdit edecek değişiklikler yapıldığını öne sürdü. Gediz Elektrik açıklamasında, "Çalışmalar sırasında elektrik kablolarının tehlikeli hale getirildiği dava dosyasındaki video görüntüleri ile sabittir," ifadelerine yer verdi.

Dava Süreci Devam Ediyor

Olayla ilgili davada, 13’ü tutuklu 42 sanık yargılanıyor. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam eden davada sanıkların yargı süreci kasım ayında yapılacak ikinci duruşmada sürecek. Mahkemede, bilirkişi raporunun da dikkate alınarak sorumluların belirlenmesi bekleniyor. Bu trajik olayın ardından gözler, ihmallerin daha net şekilde ortaya çıkacağı mahkeme sürecine çevrildi.

Editör: Nehir Durdağı