İzmir'in Çeşme ilçesi Karaada'da meydana gelen trajik olayda, Ege Denizi'nde 7 düzensiz göçmen hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 19 düzensiz göçmenin kurtarıldığını, ancak ne yazık ki 7 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.Aliyerlikayagöçmenizmir

Kahramanmaraş'ta artçı depremler sürecek mi? Deprem bilimci profesör uyardı! Kahramanmaraş'ta artçı depremler sürecek mi? Deprem bilimci profesör uyardı!

Facianın Detayları

Bugün saat 10.47'de Karaada'da bir grup düzensiz göçmenin bulunduğuna dair ihbar alındı. Bölgede bulunan balıkçı teknesi, denizden bir düzensiz göçmeni kurtardı ve denizde daha fazla göçmen olabileceği bilgisini verdi. Bunun üzerine, 4 sahil güvenlik botu, bir sahil güvenlik helikopteri ve bir sahil güvenlik dalış timi olay yerine sevk edildi.

Arama Kurtarma Çalışmaları

Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, ada üzerinden 18 ve balıkçı teknesinden bir kişi olmak üzere toplam 19 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarıldı. Ne yazık ki, 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, kurtarma çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Editör: Nehir Durdağı