DÜNYA

Japonya'da 19 bin tavuk öldürülecek! Nedeni belli oldu

Japonya'da kuş gribi vakaları hızla artıyor. Hokkaido'da 19 bin tavuğun itlaf edilmesine karar verildi, hükümet ise acil önlemler alıyor.

Japonya'da kuş gribi vakaları hızla artarken, hükümet tehlikeli bir salgının önüne geçmek için radikal adımlar atıyor. Hokkaido eyaletinin Atsuma bölgesindeki bir tavuk çiftliğinde, tavuk ölümlerinde belirgin bir artış yaşandı ve yapılan testlerde bu ölümlerin oldukça bulaşıcı H5 virüsünden kaynaklandığı tespit edildi. Bu gelişme üzerine çiftlikte yaklaşık 19 bin tavuğun itlaf edilmesine karar verildi.

Kuş Gribi Yayılıyor, Hükümet Önlem Alıyor

Japon devlet televizyonu NHK'nin haberine göre, Hokkaido Eyalet Valiliği, kuş gribinin yayılmasını önlemek için kapsamlı tedbirler aldı. Kabine Başsekreteri Hayaşi Yoşimasa, enfeksiyon kontrol önlemlerinin hızla devreye sokulması gerektiğini belirterek, kuş gribine karşı müşterek çabaların artırılacağını duyurdu.

710 Bin Tavuğa Dolaşım Kısıtlaması

Salgının etkilerini sınırlamak için salgının görüldüğü çiftliğin 10 kilometrelik çevresindeki 5 çiftlikte toplam 710 bin tavuğun dolaşımına kısıtlamalar getirildi. Ülke genelinde bu sezonun ilk kuş gribi vakası olarak kayda geçen bu olay, hükümetin teyakkuz durumuna geçmesine yol açtı.