​​​​​​TRT Haber’in BBC’den aktardığı bilgilere göre, terminaldeki bir mağazada kaybolan makas, havalimanında büyük bir güvenlik alarmı başlattı. Bu durum, 201 uçuşta rötar yaşanmasına ve yüzlerce yolcunun mahsur kalmasına neden oldu. Kaybolan makas ise ertesi gün aynı mağazada bulundu.

Yolculardan Tepki: Güvensizlik Endişesi

Olay sonrası, havalimanında mahsur kalan yolculardan biri, "Günümüzde endişelenecek o kadar çok şey var ki… bitmek bilmiyor. Eve varana kadar güvende hissetmiyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.

Havalimanı Yönetiminden Açıklama

Havalimanı yetkilileri, "Bu olayın mağazadaki yetersiz depolama ve yönetim sistemlerinden kaynaklandığını kabul ediyoruz. Olayın uçak kaçırma veya terörizmle bağlantılı olabileceğini fark ettik ve yönetim farkındalığını yeniden sağlamlaştırmak için çalışacağız" açıklamasını yaptı.

Sosyal Medya İkiye Bölündü

Sosyal medyada, bazı kullanıcılar havalimanının titiz güvenlik prosedürlerini överken, diğerleri ise bu olayın gereksiz bir panik yarattığını savundu.

New Chitose Havalimanı, Tokyo ile Sapporo arasındaki dünyanın en yoğun ikinci iç hat güzergahına hizmet veriyor ve 2022’de 15 milyondan fazla yolcuya ev sahipliği yaptı.

İsrail'in öldürdüğü Ayşenur'un son sözleri herkesi ağlattı İsrail'in öldürdüğü Ayşenur'un son sözleri herkesi ağlattı
Editör: İrem Nur Kaya