DÜNYA

Japonya'da tayfun alarmı! Bazı uçuşlar ve hızlı tren seferleri iptal edildi

Shanshan Tayfunu nedeniyle Japonya'da 192 uçuş iptal edildi, hızlı tren seferleri askıya alındı. JMA'dan sel ve toprak kayması uyarısı yapıldı.

Japonya'yı etkisi altına alması beklenen Shanshan Tayfunu, Kagoshima ve Miyazaki gibi güney eyaletlerde yaşamı olumsuz etkiliyor. Tayfun nedeniyle, çoğunluğu Kagoshima, Fukuoka ve Miyazaki eyaletlerinde planlanan en az 192 uçuş tedbir amaçlı iptal edildi. Bu iptallerden yaklaşık 9 bin 300 yolcunun etkilendiği belirtildi. Yetkililer, ilerleyen saatlerde daha fazla uçuşun iptal edilebileceği konusunda uyararak yolculara güncel bilgiler için havayolu firmalarını takip etmelerini tavsiye etti.

Hızlı Tren Seferleri ve Posta Hizmetleri Durma Noktasında

Shanshan Tayfunu'nun neden olduğu olumsuz koşullar demiryolu ve karayolu ulaşımını da aksattı. Kyushu Hızlı Tren Hattı’nda Kumamoto İstasyonu ile Kagoshima-chuo İstasyonu arasındaki seferlerin bu akşam 20.00’den itibaren askıya alınacağı açıklandı. Diğer hızlı tren hatlarında da sefer iptalleri ve gecikmeler bekleniyor. Ayrıca, Kagoshima ve Miyazaki eyaletlerinde 130 postanede gişe işlemleri geçici olarak durduruldu ve özel kargo firmaları teslimatlarda gecikmeler yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

JMA'dan Fırtına ve Sel Uyarısı

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), Shanshan Tayfunu'nun Kagoshima eyaleti açıklarından kuzey-kuzeybatı yönüne doğru hareket ettiğini bildirdi. Tayfunun Kyushu adasında karaya çıkma ihtimaline karşı halk, şiddetli rüzgarlar, sel baskınları ve toprak kaymalarına karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyarıldı.