SPOR

Joel Matip'ten kariyerine 33 yaşında son verme kararı!

Liverpool’un deneyimli stoperi Joel Matip, 33 yaşında futbolu bıraktığını duyurdu. Sekiz sezonda Liverpool ile birçok başarı elde eden Matip, kariyerini noktaladı.

Liverpool'un deneyimli stoperi Joel Matip, 33 yaşında profesyonel futbolculuk kariyerine veda etti. Kariyeri boyunca İngiltere Premier Lig'de önemli başarılar elde eden Kamerunlu futbolcu, Liverpool'da sekiz sezon boyunca ter döktükten sonra futbolu bırakma kararı aldı.

Matip’in Kariyer Yolculuğu

Joel Matip, futbola Almanya'da SC Weitmar, Bochum ve Schalke altyapılarında başladı. 2009 yılında Schalke A Takımı'na yükselen Matip, burada geçirdiği yedi sezonun ardından 2016 yazında Jürgen Klopp'un teknik direktörlüğünde Liverpool'a transfer oldu. Liverpool’da 201 kez forma giyen Kamerunlu stoper, 11 gol ve 6 asistlik bir performans sergiledi.

Liverpool’daki Başarıları

Matip, Liverpool ile geçirdiği yıllar boyunca önemli zaferlere imza attı. Kırmızı forma altında, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 Premier Lig, 1 UEFA Süper Kupa, 2 İngiltere Lig Kupası, 1 FA Cup ve 1 Community Shield şampiyonluğu yaşadı. Defans hattında istikrarlı ve sağlam bir performans sergileyen Matip, Liverpool’un son yıllardaki başarılarında önemli bir pay sahibi oldu.

Milli Takım Kariyeri ve Emeklilik Kararı

Kamerun Milli Takımı formasını 27 kez giyen Matip, ülkesi adına da sahada mücadele etti. Emeklilik kararını açıklarken, futbolda geçirdiği yıllar boyunca kendisine destek olan tüm kulüplere, takım arkadaşlarına ve taraftarlara teşekkür etti.

Joel Matip, Liverpool’da geçirdiği unutulmaz yılların ardından yeşil sahalara veda ederken, futbolseverler tarafından saygıyla anılacak bir kariyere imza attı.