UEFA Avrupa Ligi’nin 3. haftasında Fenerbahçe, sahasında Manchester United ile karşılaştı ve maç 1-1 beraberlikle sona erdi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, “Sanırım Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra UEFA turnuvalarında yer almayan takımlarda çalışmak en iyisi olacak. Bugün çok iyi oynadık, üst seviyede bir takıma karşı” dedi.

"Manchester United’a karşı oynadığınız futbolu ligde oynarsanız her maçı kazanırız"

Samsunspor maçında gösterilen performans ile ilgili soruya Mourinho, “Takım 2-1 öne geçtikten sonra pozisyon üretmeye devam ediyordu, ancak 10 kişi kalmamız maçın duygusunu değiştirdi. Ligimizde sadece Fenerbahçe bu tarz bir gol yer. Belki Türk basını bugün mutlu değil ama ben mutluyum. Eğer Manchester United’a karşı oynadığımız futbolu ligde oynarsak, her maçı kazanırız” ifadelerini kullandı.

Icardi derbi için özel terapiyle hazırlanıyor! Icardi derbi için özel terapiyle hazırlanıyor!

"Doğru yoldayız"

İngiliz ekibine karşı sergiledikleri oyunla ilgili değerlendirmede bulunan Mourinho, “Avrupa Ligi’nde üç maçta iyi bir performans gösterdik. Çünkü karşımızda Türk takımlarından daha iyi bir takım vardı. Türkiye liginde Onana gibi kurtarış yapan veya Garnacho ve Rashford gibi kanatları olan bir takım göremiyorum. Bugünkü performansımızı temel almalıyız. İki gün sonra oynayacağımız maçtan da puan almak istiyoruz” dedi.

"Takımım tebriği hak ediyor"

Kaleci Andre Onana’nın performansını da öven Mourinho, “İki harika kurtarış yaptı. En iyi dönemimizde bu kurtarışlar önemliydi. Kalecimizin bu kurtarışlara ihtiyaç duymaması da önemliydi. Takımımın oynadığı futboldan memnunum. Manchester United dominant olamadı çünkü rakip iyiydi. Bu yüzden takımım tebriği hak ediyor” diye konuştu.

"Cenk Tosun için çok üzgünüm"

Youssef En-Nesyri'nin performansı sorulduğunda Mourinho, bireysel performans yerine kolektif oyunun önemini vurguladı ve "Cenk Tosun için üzgünüm. Harika çalışıyor ama ona forma şansı veremedim. Fakat zamanı gelecek" dedi.

"1 puan aldıkları için mutlulardır"

Erik ten Hag’ın oyun planına değinen Mourinho, “Üç maç sonunda üç puan topladılar, buradan aldıkları 1 puan onlar için pozitif. Bizim gibi zor bir takıma karşı oynadılar. Zirkzee ve Hojlund gibi oyuncularla başladılar. Son bölümde taze oyuncular getirdiler. Onlar adına 1 puan iyi bir sonuç. Maçtan önce bana sorsaydınız farklı konuşabilirdim, ama şimdi mutsuzum” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Emine Koç