Ayhan Bora Kaplan davası: Mahkemeden karar! Ayhan Bora Kaplan davası: Mahkemeden karar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın Beştepe'de yapılacak Kabine Toplantısı'nda, iç ve dış gelişmeler ele alınacak. Ekonomi, dış politika ve terörle mücadele, toplantının ana gündem maddeleri olacak.

Ekonomi başlığında, 5 Eylül'de açıklanan Orta Vadeli Program çerçevesinde, önümüzdeki 3 yıl için belirlenen hedefler değerlendirilecek. Enflasyonun tek haneye indirilmesi için izlenecek yol haritası, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konuları da masaya yatırılacak.

Dış politikada ise Gazze ve Orta Doğu'daki gelişmeler öne çıkacak. İsrail'in Gazze'deki saldırılarının durdurulması için ateşkes görüşmelerinde gelinen son durum değerlendirilecek ve Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması konusundaki çalışmalar gözden geçirilecek.

Toplantıda, terörle mücadele de önemli bir gündem maddesi olacak. Yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden operasyonlardaki son durum ele alınacak. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonları da değerlendirilecek.

Editör: Nehir Durdağı