Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta yaptığı kabine değişikliği sinyali, AK Parti kulislerini hareketlendirdi. Parti yönetimi ve kabinede yapılması muhtemel değişiklikler, siyaset sahnesinde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Ancak, parti içerisindeki değerlendirmelere göre, bu değişimin hemen gerçekleşmesi beklenmiyor. Kongre süreciyle paralel olarak hayata geçmesi olası görülüyor.

Parti Vitrininde Köklü Değişim Bekleniyor

Özellikle Mayıs ayında yapılması planlanan büyük kongrede, AKP’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) başta olmak üzere parti yönetiminde önemli değişikliklerin yaşanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bilgi birikimi yüksek olan il başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarını bu süreçte değerlendirmek istediği belirtiliyor. Bu da partinin gençleşmesi ve dinamik bir kadro ile yola devam etmesi anlamına geliyor.

Kabinede Sınırlı Değişiklik

Kabine konusunda ise büyük çaplı bir revizyon beklenmiyor. AKP kaynaklarına göre, 3 ila 5 ismin değişmesi ihtimali üzerinde duruluyor. Kabinede şu an için ciddi bir problem olmadığı düşünülürken, değişikliklerin daha çok parti içindeki dengeyi korumaya yönelik olması bekleniyor. Ayrıca, bazı bakanlıkların bölünebileceği ve bakan yardımcılarının sayısının azaltılabileceği de tartışılan konular arasında.

Şanlıurfa'da çıkan ev yangını korkuttu Şanlıurfa'da çıkan ev yangını korkuttu

Editör: İrem Nur Kaya