Türkiye'nin en büyük ikinci, İstanbul'un ise en büyük yat limanı olan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için özelleştirme kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, limanın 40 yıl boyunca işletme hakkı iş insanı Vahit Karaarslan’a verildi. Karaarslan, Koç Holding gibi güçlü rakiplerin de yer aldığı ihalede 505 milyon dolarla en yüksek teklifi sunarak işletme hakkını kazandı.

AK Parti MYK toplanıyor! Vatandaşın en önemli sorunu Erdoğan'ın önüne gelecek AK Parti MYK toplanıyor! Vatandaşın en önemli sorunu Erdoğan'ın önüne gelecek

Resmi Gazete’de Yayınlanan Kararlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararında, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın yanı sıra, Ankara Akköprü'deki 32.9 bin metrekarelik Karayolları arsası ve Didim'deki bazı emlakların da özelleştirilmesine yönelik onaylar yer aldı.

Vahit Karaarslan

İptal Edilen İhalelerden Sonuçlanan Sürece

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ilk olarak 2021 yılında gündeme gelmiş, ancak ihale Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edilmişti. 2022'de yapılan ikinci ihale ise yeterli teklif alınamaması nedeniyle sonuçsuz kalmıştı. Temmuz 2023’te gerçekleştirilen son ihalede, Vahit Karaarslan 505 milyon dolar ile en yüksek teklifi vererek limanın işletme hakkını elde etti.

Kalamış Yat Limanı, Türkiye Denizcilik İşletmelerine ait olup, Vahit Karaarslan bedeli ödediği takdirde limanı 40 yıl boyunca işletecek.

Editör: İrem Nur Kaya