Hz. İsa'nın görüntüsünü taşıdığı iddia edilen Torino Kefeni'nin gerçek olabileceğini gösteren kanıtlar bulundu Hz. İsa'nın görüntüsünü taşıdığı iddia edilen Torino Kefeni'nin gerçek olabileceğini gösteren kanıtlar bulundu

Kaliforniya'da bu yılın en büyük orman yangını, 26 bin 985 dönümlük alanı kül etti. Eyalet genelinde süregelen yangınlar, Kaliforniya Ormancılık ve Yangından Korunma Departmanı (CAL FIRE) verilerine göre, toplamda 197 bin 288 dönümlük alanı etkiledi. 3 bin 499 noktada aktif yangınlarla mücadele sürüyor.

Yapısal Hasar ve Yangının Yayılma Tehdidi

Yangınlar nedeniyle 42 yapı hasar görürken, 86 yapı tamamen kullanılamaz hale geldi. Santa Barbara County'deki Lake yangını, cuma günü başlayarak hızla yayıldı ve 26 bin 985 dönümlük alanı yok etti. İtfaiye ekipleri, yangının Michael Jackson'ın 1988-2005 yılları arasında yaşadığı ünlü Neverland Çiftliği'ne ulaşmasını engellemek için büyük çaba sarf ediyor.

Yaklaşık 323 kilometre uzaklıktaki Vista yangını da tehdit oluşturuyor. Pazar günü başlayan yangın, şu ana kadar bin 200 dönümlük alanı etkiledi ve kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

Editör: Nehir Durdağı