DÜNYA

Kamala Harris ve Barack Obama siyahi seçmenleri hedef aldı

Anketler, 2020 seçimlerinde Joe Biden'a en kritik zaferlerden birini kazandıran Georgia eyaletinde Harris ve Trump'ın başa baş olduğunu gösteriyor.

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların adayı Kamala Harris, Perşembe günü Georgia eyaletinde eski Başkan Barack Obama’nın da katıldığı büyük bir miting düzenledi. Harris, Trump'ın yeniden başkan olmasının birçok seçmenin düşündüğünden daha tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini savundu.

Siyahi seçmenlerin oylarını kazanmayı hedefleyen Harris, Georgia'lı seçmenlere Trump’ın Beyaz Saray’da ikinci bir dönem kazanmasının "son derece ciddi" etkileri olabileceğini vurguladı ve eski başkanı "yırtıcılar, dolandırıcılar ve mükerrer suçlular" ile kıyasladı. “Onlarla mücadele ettim ve kazandım,” diyen Harris, “Evet Georgia, 12 gün sonra sıra Donald Trump'ta,” ifadesini kullandı.

Harris, Trump’ın "düşman listesine" odaklandığını, kendisinin ise Amerikan halkının günlük ihtiyaçlarını ön planda tuttuğunu belirtti: "Ya Donald Trump içeride düşman listesiyle uğraşacak ya da ben sizin için çalışıp yapılacaklar listemi kontrol edeceğim. Bu karar sizin elinizde.” Joe Biden, 2020 başkanlık seçimlerinde Georgia’yı kazanarak 1992’den bu yana güneydeki bu eyaleti kazanan ilk Demokrat başkan adayı olmuştu. Trump ise sonuçları tersine çevirmek için eyalet yetkililerine baskı yapmış ve seçim sonucunu değiştirme girişimleri nedeniyle kendisi ve 18 sanık hakkında suçlamalar yöneltilmişti.

‘Özenti bir diktatörün dört yılı’

Harris’in, kampanyasının başlangıcından bu yana ilk kez aynı sahneyi paylaştığı Barack Obama, Trump'ın ikinci döneminin "özenti bir diktatörün, düşmanlarını cezalandırmaya çalışan bir kralın dört yılı" olabileceğini ifade etti. Harris de Trump’ın Amerikan demokrasisi için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.