Resmi Gazete'de yayımlanan "Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik"te yapılan değişiklikle, mobil evlerden oluşan turizm tesislerine yönelik yeni kurallar getirildi. Yönetmelikte, mobil evlerle ilgili tanımlamalar ve yerleşim düzenine dair detaylar yer aldı.

ATV alev alev yandı: Sürücü hayatını kaybetti! ATV alev alev yandı: Sürücü hayatını kaybetti!

Yeni düzenlemeye göre, tamamı mobil evlerden oluşan turizm tesislerinde, tesislerin yerleşim düzenini gösteren bir kroki bulundurulması zorunlu hale getirildi. Mobil evler, yaygın yerleşim düzeninde konumlandırılacak ve her bir konaklama birimi en az 250 metrekarelik bir alan içinde yer alacak. Ayrıca, bu konaklama birimlerine bağlı lokanta, kafeterya, kahvaltı salonu gibi üniteler, konaklama birimlerinin toplam alanı içinde bulunamayacak.

Yönetmelikte, sabit yapı içermeyen kamp alanları ve karavan parklarına yönelik düzenlemeler de yer aldı. Bu alanlarda yalnızca taşınabilir çadır ya da karavan park alanı şeklinde düzenlemeler yapılacak. Kampçı üniteleri için hesaplanacak alan her iki kişi için 80 metrekare olarak belirlendi.

Bu düzenlemeler, mobil ev ve kamp alanı turizmiyle ilgili standartları belirleyerek, turizm sektöründe yenilikçi ve sürdürülebilir bir yaklaşımı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Editör: Nehir Durdağı