Meclis Genel Kurulu, kamuda tasarruf tedbirlerini içeren kanun teklifini kabul etti. Yeni düzenleme ile tasarruf tedbirlerinin izlenmesi, denetlenmesi ve raporlanması Hazine ve Maliye Bakanlığı'na verildi. Tasarruf önlemlerine uymayanlar için cezai işlemler öngörülüyor.

AK Parti tarafından hazırlanan 31 maddelik düzenleme, tasarruf tedbirlerine uymayanlar için cezai müeyyideyi içeriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, soruşturma açma ve cezai müeyyide belirleme konularında tam yetkiye sahip olacak.

Ayrıca, her bakanlık kendi kontrol mekanizmasını güçlendirecek. Disiplin süreci sonuçları, Cumhurbaşkanlığı ile paylaşılacak.

Ekonomik ömrünü dolduran veya ihtiyaç fazlası olan kamu araçlarının satışı ve tasfiyesi ile ekonomiye katkı sağlanacak. Hibrit elektrikli araçların ÖTV oranları da düzenleme kapsamında değiştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 16 kişinin mal varlığı donduruldu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 16 kişinin mal varlığı donduruldu

Deprem bölgelerinde nüfus kaybının hizmetler üzerinde olumsuz etkilerinin önlenmesi amacıyla özel düzenlemeler yapılacak.

Editör: İrem Nur Kaya