Pakistan'ın Belucistan eyaletinde yer alan Duki District bölgesindeki bir kömür madenine düzenlenen silahlı saldırıda, 4'ü Afgan vatandaşı olmak üzere 20 madenci hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. Saldırganların, madencileri bir araya toplayarak üzerlerine ateş açtığı bildirildi. Olay sonrasında bölge güvenlik çemberine alınırken, yaralı madenciler çevredeki hastanelere sevk edildi.

İngiltere'de tüyler ürperten cinayet: Anne ve babasını öldürüp cesetlerini yıllarca sakladı! İngiltere'de tüyler ürperten cinayet: Anne ve babasını öldürüp cesetlerini yıllarca sakladı!

Çevredeki Madenler de Hedef Alındı

 Saldırının ardından, kömür madeninin sahibi Haji Khairullah Nasir, saldırganların civardaki en az 10 kömür madenine daha saldırdığını ve bazı makineleri ateşe verdiğini belirtti. Olayla ilgili soruşturma başlatılmış olsa da saldırıyı henüz üstlenen bir grup çıkmadı.

Başbakan Şerif'ten Terörle Mücadele Mesajı

 Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, saldırıya ilişkin yetkililerden bilgi alarak, hükümetin "terörün her şekliyle" kararlılıkla mücadele edeceğini vurguladı. Belucistan'daki bu kanlı saldırı, bölgedeki güvenlik durumunu bir kez daha gündeme taşıdı.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı