Nevşehir'in turistik Kapadokya bölgesinde etkili olan sağanak yağış, sele neden oldu. Avanos ilçesi Çavuşin köyünde meydana gelen selde, park halindeki 3 otomobil kaya parçalarının düşmesiyle hasar gördü. Araçlarında mahsur kalan bir dede ve torunu ise ekipler tarafından kurtarıldı.

İran’dan 2 milyon göçmen Türkiye'ye mi gönderilecek? MSB’den açıklama İran’dan 2 milyon göçmen Türkiye'ye mi gönderilecek? MSB’den açıklama

Selin etkili olduğu Çavuşin köyünde, kopan kaya parçaları 3 araca ciddi zarar verdi. Ayrıca, sağanak yağış sonucu yollar kapandı ve sel suları, bölgedeki hayatı olumsuz etkiledi. Rafet E. ve 12 yaşındaki torunu, araçlarında mahsur kaldıkları sırada jandarma ve İl Özel İdaresi ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.

Göreme beldesinde de benzer şekilde sağanak sonrası oluşan toprak kayması, park halindeki 2 aracın eğimli yerden düşmesine yol açtı ve araçlarda hasar meydana geldi. Ekipler, sel sularının tahliyesi ve bölgedeki hasarın giderilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Editör: Nehir Durdağı