GÜNDEM

Kapılarına mühür vurulan hastanelerdeki bebeklerin durumu belli oldu

Yenidoğan çetesiyle adı geçen hastanelerin ruhsatları iptal edildi. Bebekler kamu hastanelerine sevk edilirken, hastanelerde protestolar başladı.

İstanbul'da Türkiye'yi sarsan "Yenidoğan çetesi" skandalı, büyük bir adımla sonuçlandı. Adı geçen hastanelerin ruhsatları iptal edilerek kapılarına mühür vuruldu. Bebekleri ihmalkar bir şekilde tedavi eden ve haksız kazanç sağlayan bu hastanelerdeki bebekler ise hızla kamu hastanelerine sevk edildi. Bebeklerin, kuvözler içinde taşınma anları cep telefonlarına yansıdı.

İstanbul ve Tekirdağ'da 10 Hastane Kapatıldı

Skandalda adı geçen 9'u İstanbul'da, 1'i Tekirdağ'da bulunan toplam 10 hastanenin ruhsatı iptal edildi. Sağlık Bakanlığı ekipleri, bu hastanelerde tedavi gören bebekleri kamu hastanelerine sevk ederken, sürecin hızla tamamlanması için yoğun bir çalışma yürütüldü.

Özel Hastanelerde Protestolar Başladı

Hastanelerin kapanmasıyla birlikte bazı çalışanlar kararı protesto etmeye başladı. Beylikdüzü'ndeki Özel Medilife Hastanesi'nde çalışanlar, alkışlarla kararı protesto ederken, hastane önündeki bekleyiş devam ediyor. Diğer hastanelerdeki personelin nasıl tepki vereceği ise merak konusu.