Karadeniz'de, Tarım ve Orman Bakanlığınca 15-31 Ağustos tarihleri arasında kıyı balıkçılarının palamut avcılığına izin verilmesinin ardından balıkçılar denize açıldı. Trabzon Balık Hali'nde, kıyı balıkçılarının olta, çapari ve diğer ağ yöntemleriyle avladığı palamutlar tezgâhları süslemeye başladı. Vatandaşların palamuta olan yoğun ilgisi, balıkçıları da sevindiriyor.

Palamutlar Bu Yıl Erken Göründü, Balıkçılar Umutlu

Alışverişlerde yeni dönem iddiası! Kredi kartı zorunluluğu geliyor Alışverişlerde yeni dönem iddiası! Kredi kartı zorunluluğu geliyor

Geçen yıl bu zamanlar palamutu bulmakta zorlandıklarını belirten balıkçılar, bu yıl palamutların erken görünmesinin sezonun bereketli geçeceğinin işareti olduğunu söylüyor. Balıkçı esnaflarından Cem Yazıcı, "Bu sene itibariyle palamut avcılığı iyi başladı diyebiliriz. Geçen sene bu zamanlarda mumla aradık, hiç olmadı; bu sene erken başladı. Allah'ın izniyle güzel bir sezon olacak," dedi.

Bir diğer balıkçı esnafı Ahmet Çoğalmış ise, "Bu sene olta balıkçılığı erken başladı, iyi gidiyor. Bundan sonra da inşallah iyi olacak," diyerek sezona dair umutlarını dile getirdi.

Editör: Sinan Saygı