GÖZDEN KAÇMASIN

Kargo dolandırıcılığına polisten büyük operasyon: 11 gözaltı

Kocaeli, İstanbul ve Çanakkale'de e-ticaret siteleri üzerinden yapılan kargo dolandırıcılığına yönelik düzenlenen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, son dönemde artan kargo dolandırıcılığı vakalarına karşı kapsamlı bir inceleme başlattı. Yapılan incelemelerde, dolandırıcıların popüler e-ticaret sitelerinde satıcılarla irtibata geçerek müşteri gibi davrandıkları, ürünleri daha yakından incelemek istediklerini belirterek satıcıları kandırdıkları ortaya çıktı. Dolandırıcıların, "Yakın bir tanıdığım var, ürünü ona gönderirseniz daha rahat inceleyebilirim" bahanesiyle satıcıları, ürünü belirttikleri adrese kargo ile göndermeye ikna ettikleri tespit edildi.

Satıcılar kargoyu gönderdikten sonra dolandırıcılar, kargo takip numarasını öğrenerek sahte kimliklerle ürünü teslim alıyor, bu sırada satıcılar hem ürünlerinden hem de ödemelerinden mahrum kalıyordu. Özellikle pahalı telefonlar ve diğer teknolojik cihazlar dolandırıcıların hedefinde yer alıyordu.

Kocaeli, İstanbul ve Çanakkale’de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alındı ve 23 kişinin dolandırıldığı tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Gebze Adliyesine sevk edildi.