DÜNYA

Katar’dan Lübnan’a destek!

Katar, İsrail saldırıları altındaki Lübnan’a 10 uçaklık yardım malzemesi göndermek için Doha-Beyrut hava köprüsü kurdu.

İsrail saldırılarının hedefi olan Lübnan’a insani yardım ulaştırmak amacıyla, Katar başkenti Doha ile Beyrut arasında bir hava köprüsü kuruldu. Lübnan Başbakanı Necib Mikati’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Mikati, Katar Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Lulva el-Hatır ile görüşerek, ülkesinin Lübnan’a verdiği destekten dolayı minnettarlığını dile getirdi.

Katar'dan 10 Uçak Yardım Malzemesi Gönderecek

Görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulunan Bakan Hatır, Katar’ın bu ay içerisinde Lübnan’a 10 adet C17 tipi kargo uçağı ile tıbbi malzeme, barınma ve gıda yardımı göndereceğini duyurdu. Katar’ın bu insani yardım hava köprüsü ile Lübnanlı sivillere destek olmayı amaçladığını belirten Hatır, Doha’nın Lübnan’ın egemenliği, güvenliği ve istikrarına olan bağlılığını vurguladı.

Bakan Hatır ayrıca, Lübnanlı sivillere yönelik saldırıları kınadıklarını ifade ederek, uluslararası topluma İsrail’e silah göndermeme çağrısında bulundu. Katar, bu hamlesiyle Lübnan halkının yanında yer alırken, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunma amacını bir kez daha ortaya koydu.