Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yaşanan trajik olayda, Yusuf Söylemez (26), kız meselesi yüzünden husumetli olduğu amcasının oğlu Hasan Söylemez'i (25) kovalamış, kaçan Hasan Söylemez’in sığındığı markette kasiyer olarak çalışan Merve Acar'ı (28) pompalı tüfekle vurarak öldürmüştü. Davanın son duruşmasında sanık Yusuf Söylemez'in annesi Kamile Söylemez'in skandal ifadeleri dikkat çekti. Anne, duruşma sonunda "İyi ki yapmışlar, ellerine kollarına sağlık" diye bağırdı.

İstanbul'da pikapla araçlara çarparak kaçtı: 3 yaralı! İstanbul'da pikapla araçlara çarparak kaçtı: 3 yaralı!

Olayın Detayları

 Olay, 20 Ağustos 2023'te Kayhan Mahallesi’nde meydana geldi. Yusuf Söylemez, kız arkadaşı Buse Simay Karakaya ile geçmişte ilişki yaşadığı iddia edilen amcasının oğlu Hasan Söylemez’le parkta buluştu. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüşünce, Hasan Söylemez bıçakla Yusuf Söylemez'i yaraladı ve ardından bir markete sığındı. Yusuf Söylemez, elindeki pompalı tüfekle Hasan’ı kovalamaya devam ederek önce marketteki kasiyer Merve Acar’a, ardından Hasan’a ateş etti. Ağır yaralanan Merve Acar kurtarılamazken, Hasan Söylemez hastaneye kaldırıldı.

7 Sanık İçin Müebbet Talebi

 Olayın ardından Yusuf Söylemez ve yanında bulunan 6 kişi tutuklanarak yargılanmaya başlandı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Yusuf Söylemez için "kadına karşı kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Aynı şekilde, diğer sanıklar Emircan Uyar, Muhammet Söylemez, Furkan Aygün, İsmail Bağlan, Tolga Gök ve Buse Simay Karakaya için de müebbet hapis talep edildi.

Duruşma ve Skandal Sözler

 Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada sanıklar mahkemede hazır bulundu. Mahkeme, Tolga Gök'ün adli kontrol şartıyla salıverilmesine karar verirken, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Ancak duruşmanın sonunda, sanık Yusuf Söylemez'in annesi Kamile Söylemez, mahkeme salonundan çıkarken "İyi ki yapmışlar, ellerine kollarına sağlık" diyerek skandal bir açıklama yaptı. Bu sözler salonda gerginliğe yol açtı ve çevik kuvvet ekipleri sanıkların yakınlarını salondan çıkardı.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı