Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu taciz etti. 

Olayı duyan yüzlerce kişi şüpheliyi yakalalam için sokağa döküldü. Polis Suruiye uyruklu kişiyi yakalarken, halk yabancı uyruklu vatandaşlara ait iş yerlerini ateşe verdi, arabaları ters çevirdi.

Polis olayları önlemek içim TOMA ile müdahale etti. Kayseri Valiliği'nden ise şu açıklama yapıldı:

"İlimiz Danışmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup vatandaşlarımızın itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içerisinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur." 

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise bir apartmanın balkonuna çıkarak vatandaşlara konuşma yaptı.

Çiçek şunları söyledi:

Gar katliamı davasında karar çıktı Gar katliamı davasında karar çıktı

"Ben öfkenizi iyi anlıyorum. Şu an gerçekten çok kızgın olduğunuzu ve bu olayın alçak bir olay olduğunu biliyorum. Ben size valiniz olarak söz veriyorum. Bir daha Danişmengazi Mahallesi'nde böyle bir alçaklık olmayacak. Hepinizin canı yanıyor anlıyorum. Sizin bu ülkenin beraberliği için dağlarda, taşlarda terörle mücadele eden polis arkadaşlarımız sizin güvenliğiniz için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ben sizin mesajınızı aldım. Allah rızası için hiçbir polisimizin burnu kanamasın. Ne gerekiyorsa yapacağız. Burada kimsenin canı yanmasın. Şu anda 5 polisimiz yaralı. Devlet gereğini sonuna kadar yapacaktır. Herkesin dağılmasını istiyorum." 

Editör: Gürel Yurttaş